• +31 6 51 67 83 00
  • info@hardloop-events.nl

EuroGames De Kaaij Run | Nijmegen | 30 Juli 2022

De Kaaij Run is een nieuw hardloop evenement, georganiseerd door Run2Day in Nijmegen. Dit jaar wordt het als onderdeel van Pink Summer Sports georganiseerd, met als opmaat naar de EuroGames 2022. 

Het parcours van de Kaaij Run zal hetzelfde zijn als dat van de EuroGames Nijmegen 2022. Een 5 en 10 kilometer run, deels verhard, deels onverhard. Startlocatie onder de Waalbrug nabij Cultureel Terras De Kaaij, vanaf hier leidt het parcours naar de prachtige Ooijpolder, over de dijk en landweggetjes, en door de Stadswaard langs de Waal terug naar de startlocatie. 

Pink Summer Sports is een jaarlijks terugkerend internationaal LHBTIQ sporttoernooi, georganiseerd door Gay Sport Nijmegen, waar iedereen welkom is. Door de huidige omstandigheden rondom Corona is het dit jaar niet in de zomer,  Op de zaterdag diverse sportonderdelen: voetbal, beachvolley, hardlopen, badminton en zwemmen. Op zondag een cultureel programma met film, een Roze Ommetje, clinic zwemmen en rugby.

De EuroGames is het grootste, inclusieve LHBTIQ sportevenement van Europa. Vorig jaar in Kopenhagen, augustus 2021, in 2022 in Nijmegen! Er zullen  in 2022 ongeveer 15 sporten aangeboden worden aan 2000 deelnemers van alle niveaus.